Neem contact met ons op +31 (0)73 656 80 53 of via dit contactformulier

Garantie en Service

Garantie

Bij de aankoop van een product heeft de consument altijd recht op wettelijke garantie. Er bestaat geen wettelijke garantietermijn omdat het ene product nu eenmaal langer mee gaat dan het andere.

Deugdelijk product

De wettelijke garantie geeft de consument het recht op een goed en deugdelijk product. Is het product niet deugdelijk dan heeft de consument recht op:

-          gratis reparatie*

-          een nieuw product*

-          teruggave van het aankoopbedrag*

*De consument dient het product in alle gevallen zelf terug te brengen naar de winkel. De keuze tussen het repareren, vervangen of vergoeden van het product ligt altijd bij de fabrikant.

Wanneer is een product ondeugdelijk?

-          als het niet compleet is

-          het beschadigd is

-          het kapot is of het niet goed doet

-          u er niet mee kunt doen wat de verkoper of de fabrikant heeft gezegd

Fabrieksgarantie

Korver Holland heeft voor alle producten de garantietermijn bepaald op 2 jaar (na factuurdatum Korver Holland).
De garantie die wij bieden betreft een fabrieksgarantie (ook wel verkopersgarantie genoemd).
Dit is dus een aanvulling op de wettelijke garantie.

Ook bij fabrieksgarantie geldt dat het product met de klacht altijd retour moet naar de verkoper en de verkoper contact opneemt met Korver Holland. Uiteindelijk beslist Korver Holland op welke manier zij het garantieverzoek willen afhandelen. De keuze voor de oplossingen staan hierboven bij het kopje deugdelijk product.

Garantiebepalingen

Wilt u weten of een klacht binnen de garantie bepalingen valt dan kunt u dit nakijken op garantiebepalingen (dit moet een link worden naar de garantiebepalingen op onze site) of contact opnemen met onze service afdeling:

-          telefonisch: 073-6568053

-          per mail: service@korverholland.com

-          service formulier (dit moet een link naar het service formulier op de site)

Extra service

Wij weten als geen ander dat onze materialen in sommige gevallen moeilijk door de consument terug zijn te brengen naar de winkel. Daarom bieden wij, tegen betaling, extra services aan.

Is een garantiegeval terecht maar is de consument niet in staat het artikel zelf terug te brengen naar de winkel dan hanteren wij voor het oplossen van het probleem de volgende kosten:

-          voorrijdkosten € 55,00 inclusief BTW

Vervangen van een thermostatisch binnenwerk

€ 35,00*

Vervangen van een inloopdouche

€ 85,00*

Vervangen van een douchecabine

€ 110,00*

Vervangen van een badkamermeubel

€ 85,00*

Vervangen van een opbouwkraan

€ 35,00*

Vervangen van een radiator

€ 85,00*

Vervangen van een wandcloset

€ 55,00*

*  deze prijzen zijn exclusief de kosten van eventuele klant specifieke materialen zoals bijvoorbeeld kit op kleur en tegels.

Let op: de kosten voor de extra services dienen vooraf te worden voldaan. Pas als de betaling is ontvangen zal de monteur van Korver Holland actie ondernemen.

Tijdens het werk kan de monteur ontdekken dat hij materialen nodig heeft die niet binnen de garantie op het product vallen. Deze zal hij vooraf met de consument overleggen en de consument kan deze bij het vertrekken van de monteur contant of per pin betalen.

Geen garantie

Valt een melding buiten de garantiebepalingen (ook hier een link van maken naar de garantiebepalingen op de site) van onze artikelen is het alsnog mogelijk een monteur van Korver Holland in te schakelen voor het oplossen van de klacht. De kosten voor het inhuren van een monteur van Korver Holland bedragen:

-          voorrijdkosten € 55,00

-          arbeidsloon per kwartier € 15,00

-          + alle bijkomende kosten met betrekking tot het product en de te gebruiken materialen

Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen over ons garantiebeleid dan verzoeken wij u contact op te nemen met service@korverholland.com